Sentinta ICCJ pentru fosta sefa DIICOT Alina Bica (Minuta)

Data: 29 June 2018, 17:35 | autor: L.J. | 0 comentarii | 552 afisari

Judecatoarele Luciana Mera, Lucia Tatiana Rog si Lavinia Lefterache de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au pronuntat, vineri, 29 iunie 2018, sentinta in dosarul “ANRP”, in care fosta sefa DIICOT Alina Bica (foto) a fost trimisa in judecata pentru abuz in serviciu si luare de mita.


Alina Bica a fost achitata atat pentru abuz in serviciu, cat si pentru primire de foloase necuvenite (instanta a dispus schimbarea incadrarii juridice din luare de mita). Solutiile au fost date in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I si II din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”. In acest dosar au fost trimisi in judecata mai multi inculpat, fiind dispuse si patru condamnari.

Iata solutiile dispuse de ICCJ:

Alina Bicaachitata pentru abuz in serviciu si primire de foloase necuvenite

Catalin Teodorescu achitare pentru abuz in serviciu

Remus Baciuachitare pentru abuz in serviciu

Oana Vasilescuachitare pentru abuz in serviciu

Bogdan Dragos Georgeachitare pentru abuz in serviciu

Lacramioara Alexandru achitare pentru abuz in serviciu

Emil Nutiu achitare pentru complicitate la abuz in serviciu

Ionut Mihailescu achitare pentru complicitate la primire de foloase necuvenite

Alin Cocos achitare pentru complicitate la dare de mita

Dorin Cocos achitare pentru dare de mita si condamnare la 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru trafic de influenta (in urma contopirii cu o alta pedeapsa de 2 ani si 4 luni, Dorin Cocos va executa pedeapsa cea mai grea, de 2 ani si 4 luni, la care adauga un spor de o treime din pedeapsa de 2 ani si 4 luni inchisoare, respectiv un spor de 9 luni si 10 zile inchisoare, astfel incat, in final va executa pedeapsa rezultanta de 3 ani, 1 luna si 10 zile inchisoare)

Crinuta Dumitrean condamnare la 7 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu

Sergiu Diacomatu condamnare la 7 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu

Gheorghe Steliancondamnare la 6 ani inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu

Minuta ICCJ:

“A. Minuta incheierii din 29.06.2018: Admite cererea formulata de inculpatul Teodorescu Catalin Florin si sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a disp. art.16 alin.7 din Titlul VII al Legii nr.247/2005. Pronuntata in sedinta publica, azi, 29 iunie 2018.

B.Minuta sentintei penale nr. 399 din 29.06.2018:

I. 1) Conform art.396 alin.5 C.proc.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.b teza I si teza a II-a C.proc.pen., achita pe inculpatul Teodorescu Catalin Florin, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu aplic. art.297 alin.1 C.pen. si art.309 C.pen.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.