Sefa Inaltei Curti: “Le intelegem nemultumirile”

Data: 06 iulie 2020, 16:50 | autor: L.J. | 0 comentarii | 277 afisari

Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie Corina Corbu (foto) le transmite celor care apeleaza la justitie aprecierea pentru rabdarea de care dau dovada in ceea ce priveste aspectele mai putin reusite ale modului de functionare a sistemului judiciar.Corina Corbu ii asigura asigura, intr-un mesaj transmis cu ocazila Zilei Justitiei,  ca le intelege nemultumirile.


Iata mesajul sefei ICCJ:

“Cunoastem probabil cel mai dificil an pentru societatea romaneasca si pentru sistemul judiciar din istoria recenta a Romaniei. Momentele dificile sunt insa uneori lectia cea mai buna pentru a invata sa ne autodepasim si sa reusim sa facem mai mult si mai bine. Sunt convinsa ca atat societatea romaneasca, in general, cat si sistemul judiciar au resursele de seriozitate, pregatire si ingeniozitate necesare pentru a depasi aceasta situatie atipica.

Intr-un an plin de provocari privind independenta si echilibrul sistemului judiciar, in special in ceea ce priveste statutul judecatorilor, doresc sa le multumesc colegilor mei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care imi ofera zi dupa zi cel mai bun argument pentru a sustine pozitia sistemului judiciar si locul puterii judecatoresti in arhitectura constitutionala a Romaniei –conduita si inalta lor pregatire profesionala sunt garantia cea mai solida a independentei si prestigiului instantei supreme a Romaniei.

De asemenea, le transmit tuturor colegilor nostri judecatori, de la celelalte instante judecatoresti, aprecierea si sustinerea Inaltei Curti si ii asigur ca vom continua sa facem tot ceea ce este posibil pentru a asigura, alaturi si impreuna cuei, un sistem judiciar independent si tot mai eficient. Colaboratorilor nostri procurori, avocati, notari publici, executori judecatoresti, consilieri juridici le transmit ca suntem pe deplin constienti ca actul de justitie este o munca de echipa. In fiecare cauza in parte, fiecare actor judiciar are rolul sau bine determinat, dar la nivel de sistem profesiile si rolurile noastre sunt compatibile si interdependente.

Imi exprim convingerea ca vom gasi totdeauna echilibrul si calea spre conlucrare. Le multumesc in mod public grefierilor, personalului IT si tuturor categoriilor de personal auxiliar care constituie coloana vertebrala a sistemului judiciar. Rolul judecatorilor nu ar putea fi niciodata indeplinit fara sustinerea lor permanenta si indispensabila.

Cetatenilor care apeleaza la serviciul public al justitiei doresc sa le transmit aprecierea noastra pentru rabdarea de care dau dovada in ceea ce priveste aspectele mai putin reusite ale modului de functionare a sistemului judiciar si sa ii asigur ca le intelegem nemultumirile.

I-am lasat la urma pentru ca sunt cei mai importanti, ratiunea de a fi a unui serviciu public nu poate sa rezide in afara oamenilor pe care ii deserveste. Facem tot ce este posibil pentru a face justitia sa evolueze si speram sa redobandim treptat increderea si aprecierea lor la cote comparabile celor din tarile cu sisteme constitutionale si judiciare consolidate”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.