Sefa ICCJ si un judecator CSM si-au anuntat public pozitia fata de Camelia Bogdan

Data: 10 septembrie 2020, 19:33 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1291 afisari

Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Corina Corbu (foto), si un judecator din Consiliul Superior al Magistraturii si-au anuntat public pozitia joi, 10 septembrie 2020, fata de judecatoarea suspendata Camelia Bogdan.


Este vorba despre judecatorul CSM Bogdan Mateescu, prezent la sedinta de joi, in care Plenul CSM a avut de solutionat doua cereri din partea Cameliei Bogdan. Ambele s-au referit la apararea independentei sistemului judiciar. Prima a fost respinsa cu 2 voturi „pentru” si 15 „impotriva”, iar a doua – cu 4 optiuni favorabile si 13 nefavorabile.

In primul caz, Mateescu a anuntat ca votul lui urma sa fie unul de abtinere. La fel a procedat Corbu in legatura cu a doua speta.

Minutele CSM:

1. Solicitarea doamnei judecator CAMELIA BOGDAN privind apararea independentei sistemului judiciar (20-2618/2020)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea cererii de aparare a independentei sistemului judiciar formulata de doamna BOGDAN CAMELIA, judecator suspendat din functie. (majoritate: 2 voturi 'Admitere', 15 voturi 'Respingere', 1 abtinere: domnul judecator Mihai-Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii)

2. Cererea de aparare a independentei sistemului judiciar formulata de doamna judecator BOGDAN CAMELIA (Raportul Inspectiei Judiciare nr. 20-549/2020)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea cererii de aparare a independentei sistemului judiciar formulata de doamna BOGDAN CAMELIA, judecator suspendat din functie. (majoritate: 4 voturi 'Admitere', 13 voturi 'Respingere', 1 abtinere: doamna judecator Corina-Alina Corbu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii)”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.