Sef de parchet, suparat ca a primit punctaj mai mic decat evaluatorii (Document)

Data: 08 decembrie 2020, 17:46 | autor: L.J. | 0 comentarii | 933 afisari

Un sef de parchet s-a dus la Consiliul Superior al Magistraturii, exprimandu-si nemultumirea ca a primit un punctaj mai mic la evaluarea profesionala decat primisera membrii comisiei de evaluare.


Curios este faptul ca punctajul procurorului era suficient de mare, incat calificativul profesional sa fie cel maxim – respectiv „foarte bine”. Tocmai de aceea, Sectia pentru procurori i-a respins ca inadmisibila solicitarea de marire a punctajului, intrucat magistratul nu putea primi un calificativ mai mare decat „foarte bine”.

Ne referim la Marin Rogoveanu (foto), prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj. Contestatia acestuia la raportul de evaluare a fost trimisa catre CSM la 5 octombrie 2020, iar Sectia pentru procurori i-a respins actiunea in sedinta de 10 noiembrie 2020, Hotararea nr. 1027/2020 fiind publicata vineri, 4 decembrie 2020.

Mentionam ca, potrivit art. 42 alin. 4 din Regulamentul privind evaluarea activitatii profesionale a judecatorilor si procurorilor, calificativele se acorda dupa cum urmeaza:

- de la 90 de puncte (inclusiv) la 100 de puncte: „foarte bine”;

- de la 70 de puncte (inclusiv) la 90 de puncte: „bine”;

- de la 50 de puncte (inclusiv) la 70 de puncte: „satisfacator”;

- sub 50 de puncte: „nesatisfacator”.

Este inadmisibil ca prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, in conditiile in care din punct de vedere managerial a realizat indeplinirea indicatorilor calitativi si cantitativi in perioada supusa evaluarii, a declansat efectuarea urmaririi penale in dosare complexe si care erau neinvestigate judiciar anterior investirii in functie, a efectuat urmarirea penala in dosare complexe si a practicat relatii profesionale bazate pe buna credinta si respect, sa aiba un punctaj inferior unor membri din comisia de evaluare din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj”, s-a plans Rogoveanu. Totusi, Marin Rogoveanu a precizat ca nu are pretentia sa primeasca maximul de 100 de puncte.

In replica, Sectia pentru procurori a argumentat ca seful PT Dolj „beneficiaza deja de calificativul profesional maxim prevazut de lege, astfel incat contestatia formulata nu ar putea avea ca elect acordarea unui alt calificativ”.


>> Hotararea 1027/2020 a Sectiei pentru procurori

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.