Sectia pentru procurori arunca un cartof fierbinte in bratele Parlamentului

Data: 11 septembrie 2020, 16:44 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1607 afisari

Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii – condusa de vicepresedinta CSM Tatiana Toader (foto) – arunca un cartof fierbinte in bratele Parlamentului.


Vineri, 11 septembrie 2020, CSM a publicat Hotararea nr. 846 din 3 septembrie 2020, prin care Sectia pentru procurori a CSM si-a abrogat propria Hotarare nr. 210/2019, de aprobare a Metodologiei privind numirea in functia de procuror.

Motivul il constituie faptul ca, prin Decizia nr. 121/2020, Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca regulile privind evolutia carierei procurorilor (incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea raportului juridic de munca al acestora) trebuie reglementate prin lege, iar nu prin acte infralegale, cum se intamplase pana in acel moment – respectiv prin hotarari ale Sectiei pentru procurori.

Problema este ca, odata cu abrogarea Hotararii nr. 210/2019, apare un vid normativ in legatura cu felul in care procurorii pot fi numiti in functii, motiv pentru care Parlamentul trebuie sa adopte cat mai repede o lege de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

>> Hotararea nr. 846/2020 a Sectiei pentru procurori

>> Hotararea nr. 210/2019 a Sectiei pentru procurori

>> Decizia CCR nr. 121/2020

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.