Se pensioneaza un procuror care s-a injurat pe holul PICCJ

Data: 12 decembrie 2019, 12:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 546 afisari

Magistratura romana ramane fara o figura aparte – un procuror care a fost protagonistul unui episod exploziv.


Totul s-a intamplat in decembrie 2014, dar s-a aflat abia in septembrie 2015, cand Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit ca respectivul magistrat a incalcat articolele 17 si 18 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 328/2005.

Procurorul in cauza nu a atacat la Inalta Curte hotararea Sectiei pentru procurori din CSM.

Articolele invocate:

ART. 17

Judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in functie si in societate.

ART. 18

(1) Relatiile judecatorilor si procurorilor in cadrul colectivelor din care fac parte trebuie sa fie bazate pe respect si buna-credinta, indiferent de vechimea in profesie si de functia acestora.

(2) Judecatorii si procurorii nu isi pot exprima parerea cu privire la probitatea profesionala si morala a colegilor lor”.

Mai exact, procurorul care a fost gasit vinovat de incalcarea Codului deontologic (dupa ce l-ar fi injurat, pe holul PICCJ, pe fostul sef al INEC Catalin Ceort) se numeste

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.