Se pensioneaza un procuror care a turnat la Securitate

Data: 20 septembrie 2020, 13:47 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1233 afisari

Un procuror care a turnat la fosta Securitate cere sa iasa la pensie.


Este vorba despre procurorul militar Septimiu Turcus (foto), seful Sectiei judiciare de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj. Colonelul Turcus are 53 de ani, fiind nascut la 13 august 1967. Cazul sau va fi discutat de catre Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii in sedinta de marti, 22 septembrie 2020.

Prin adeverinta nr. 5059 din 25 noiembrie 2008, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a stabilit ca Turcus a semnat un angajament cu Securitatea in 1989, pentru supravegherea informativa a statiei de preparare a bauxitei din sectorul minier Cornet (judetul Hunedoara). De altfel, el a si dat o nota informativa, cu numele conspirativ „Sabau”, in data de 23 august 1989 (de ziua nationala a Romaniei comuniste), despre „o serie de nereguli constatate in calitatea bauxitei la statia Chistag, deoarece personalul responsabil cu prelucrarea minereului indeplinea alte sarcini. Astfel, s-au confruntat cu refuzuri calitative si de plata din partea clientului, Intreprinderea de Alumina Oradea”, noteaza CNSAS.

Totusi, CNSAS a stabilit ca lui Septimiu Turcus nu i se poate atribui calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii.

>> Adeverinta CNSAS

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.