Scrisoare deschisa adresata Procurorului General al Romaniei. Procuroarea Paula Tanase il acuza pe Procurorul General ca a emis un ordin intern care adauga la lege

Data: 11 April 2018, 12:54 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1695 afisari

Procuroarea Paula Tanase (foto) de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, vicepresedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) a adresat o scrisoare deschisa Procurorului General al Romaniei, Augustin Lazar, in care ii semnaleaza practica existenta la nivelul parchetelor de pe langa curti de apel si a parchetelor de pe langa tribunale, care preiau de la parchetele locale dosare privind "fapte marunte finalizate cu referat de terminare a urmaririi penale sau cu propunere de clasare”.


In opinia procuroarei Paula Tanase, "modul nelegal de preluare a dosarelor penale de la parchetele ierarhic inferioare" a fost posibil ca urmare a emiterii de catre Procurorul General al Romaniei a unui ordin care adauga la lege in mod nepermis. Practica actuala, reclama procuroarea Paula Tanase, este doar de natura statistica, avand rolul de a creste numarul de trimiteri in judecata sau a volumului de dosare solutionate.

In cuprinsul scrisorii adresate Procurorului General, Augustin Lazar, procuroarea Paula Tanase reclama ca maniera contravine prevederilor din Codul de procedura penala, art. 325, intrucat acest articol reglementeaza preluarea unor cauze de catre parchetul superior, „doar in vederea efectuarii urmaririi sau supravegherii urmaririi penale in cauza".

Scrisoarea deschisa a procuroarei Paula Tanase adresata Procurorului General al PICCJ:

"Recurg la comunicarea de aceasta maniera, dupa ce, pe parcursul ultimilor ani am depus eforturi considerabile in incercarea de a eradica o practica pe cat de nelegala, pe atat de periculoasa prin consecintele pe care le produce. Am in vedere un fapt deosebit de grav care se petrece de multi ani la nivelul Ministerului public cu aparenta firescului absolut. Este vorba despre modul nelegal de preluare a dosarelor penale de la parchetele ierarhic inferioare.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Cornel date 11 April 2018 18:44 0

Daca ar fi numai ce dvs reclamati. Dar se plimba dosarele intre parchete, numai ca "penalilor" prieteni, sa li se claseze plingerile, prin prescrierea faptelor. Nici nu stii cine sunt mai criminali, procurorii cu tergiversarea, sau faptuitorii cu faptele. Eu cred ca in acest moment, doar o revolutie in justitie, mai poate indrepta situatia. Dumneavoastra ce credeti ?.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.