SANCTIUNILE PENTRU BANNERELE SI PANCARTELE DEPUTATILOR – CCR a declarat neconstitutionala modificarea adusa Regulamentului Camerei Deputatilor, prin care deputatii care perturba sedinte prin bannere sau pancarte sunt suspendati temporar de la participarea la o parte sau la toate activitatile Parlamentului pe o perioada cuprinsa intre 2 si 30 de zile lucratoare

Data: 07 December 2018, 12:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 428 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat vineri, 7 decembrie 2018, motivarea Deciziei nr. 649 / 24.10.2018, prin care a declarat neconstitutionala modificarea adusa Regulamentului Camerei Deputatilor, prin care deputatii care perturba sedinte prin bannere sau pancarte sunt suspendati temporar de la participarea la o parte sau la toate activitatile Parlamentului pe o perioada cuprinsa intre 2 si 30 de zile lucratoare.

Pe de alta parte, in aceeasi decizie, CCR a stabilit ca este constitutionala alta modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor, care interzice respectivele manifestari in sine.

Prevederile articolelor criticate:

Regulamentul Camerei Deputatilor, aprobat prin Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994, republicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 481 din 28 iunie 2016, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

(...)

3. La articolul 153, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:

'(3) In dezbaterile parlamentare, deputatii nu adopta comportamente si limbaje denigratoare, rasiste sau xenofobe si nici nu desfasoara pancarte sau bannere'.

(...)

7. La articolul 243 alineatul (1), dupa litera f) se introduce o noua litera, litera g), cu urmatorul cuprins:

'g) fara a aduce atingere dreptului de vot in sedinta de plen si sub rezerva respectarii stricte a regulilor de conduita, suspendarea temporara a participarii deputatului la o parte sau la toate activitatile Parlamentului pentru o perioada cuprinsa intre doua si treizeci de zile lucratoare'”.

Extras din decizia Curtii Constitutionale:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.