Sanctiune disciplinara pentru o judecatoare-activista (Minuta)

Data: 07 February 2020, 12:44 | autor: L.J. | 0 comentarii | 747 afisari

O judecatoare-activista a fost sanctionata disciplinar miercuri, 5 februarie 2020, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM taindu-i cu 20% salariul, timp de 3 luni.

 


Ne referim la judecatoarea Adina-Iulia Ferencz (foto), de la Judecatoria Turda, care si-a pus semnatura pe memoriul initiat de Forumul Judecatorilor din Romania in octombrie 2017 impotriva legilor justitiei.

Dar nu pentru semnarea memoriului FJR a fost pedepsita Adina Ferencz, ci pentru doua abateri disciplinare prevazute de urmatoarele litere din art. 99 al Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- f): „refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu”;

- k): „absente nemotivate de la serviciu, in mod repetat sau care afecteaza in mod direct activitatea instantei ori a parchetului”.

Minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara (dosar nr. 17/J/2019):

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Ferencz Adina Iulia – judecator in cadrul Judecatoriei Turda.

In baza art.100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei doamnei Ferencz Adina Iulia – judecator in cadrul Judecatoriei Turda – sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20%, pe o perioada de 3 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. f) si art. 99 lit. k) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.