Sanctiune disciplinara in premiera

Data: 14 noiembrie 2019, 18:00 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1053 afisari

Sectia pentru procurori in materie disciplinara – condusa de catre presedinta CSM Lia Savonea (foto) – a pronuntat miercuri, 13 noiembrie 2019, o sanctiune in premiera.


Mai precis, judecatoarea Adriana Copaci de la Tribunalul Vrancea a fost retrogradata profesional pentru exercitarea functiei cu rea-credinta. Ea este primul magistrat care primeste aceasta sanctiune, introdusa in 2018 in Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

CSM a gasit-o vinovata pe Adriana Copaci de exercitarea functiei cu rea-credinta (art. 99 lit. t teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor). Tot Legea 303/2004 explica, la art. 99^1 alin. 1, ca „exista rea-credinta atunci cand judecatorul sau procurorul incalca cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane”.

Tot miercuri, CSM a hotarat excluderea din magistratura a judecatorului Razvan Vladimir Davidencu, de la Judecatoria Constanta, pentru

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.