S-a spart blocajul: CSM are un nou presedinte

Data: 18 December 2019, 11:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 577 afisari

S-a spart blocajul: Consiliul Superior al Magistraturii are un nou presedinte.


Daca marti, 10 decembrie 2019, a existat egalitate de voturi „pentru” si „impotriva” iar ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a abtinut (click aici pentru a citi), de data aceasta situatia s-a deblocat miercuri, 18 decembrie 2019, fiind exprimate 15 voturi „pentru” si 4 „impotriva”.

Astfel, noul presedinte al CSM este judecatoarea Nicoleta Margareta Tint, cea care pana in 2017 (cand si-a inceput mandatul de membru ales al Consiliului) a condus Curtea de Apel Brasov, activand ca magistrat specializat in drept penal.

Absolventa in 1997 a Facultatii de Drept de la Universitatea din Bucuresti, Nicoleta Tint si-a inceput cariera de judecator la data de 1 noiembrie a aceluiasi an, la Judecatoria Brasov, unde a ramas pana in 30 septembrie 2002, cand a promovat la Tribunalul Brasov. De la 1 noiembrie 2002, Tint a fost vicepresedinta instantei, pe care a parasit-o la 14 februarie 2006, in favoarea Curtii de Apel Brasov (Sectia penala). In intervalul 29 mai 2012 – 14 iulie 2013, Nicoleta Margareta Tint a activat ca vicepresedinte delegat al CA Brasov, iar la data de 15 iulie 2013 si-a inceput mandatul de presedinte al instantei.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.