S-a lansat proiectul CYBERCRIME (Dezvoltarea cooperarii internationale privind combaterea criminalitatii informatice)

Data: 13 September 2015, 10:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1343 afisari

Peste 40 de experti din domeniul criminalitatii informatice si reprezentanti ai Guvernelor din Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina au participat, in perioada 9-11 septembrie 2015, la lansarea proiectului „Cybercrime@EAP II”, in cadrul unui eveniment organizat la Bucuresti.


Proiectul, care este implementat de Consiliul Europei in perioada mai 2015-octombrie 2017 si cofinantat de Uniunea Europeana, are ca scop dezvoltarea cooperarii internationale in regiunea Parteneriatului Estic si ofera asistenta si pregatire autoritatilor din statele beneficiare pentru a raspunde eficient amenintarilor din spatiul virtual.

Participantii au abordat diferite teme privind identificarea unor mecanisme si solutii specifice care pot fi aplicate cu succes in tarile participante, considerand ca, in domeniul judiciar si politienesc, cooperarea internationala este una dintre cele mai importante conditii pentru a dispune de masuri eficiente in lupta impotriva criminalitatii informatice si a altor infractiuni care implica probe electronice. Potrivit organizatorilor, implementarea unui astfel de proiect si identificarea unor solutii de combatere si prevenire a criminalitatii informatice sunt cu atat mai importante cu cat cele sase tari ale Parteneriatului Estic – Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova si Ucraina – sunt afectate de criminalitatea informatica si de provocari legate de investigarea si urmarirea penala a infractiunilor.

La eveniment a fost prezent si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Daniel Horodniceanu (foto).

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.