Rezolutia Grupului de Initiativa al Avocatilor din Baroul Bucuresti

Data: 04 April 2018, 17:28 | autor: L.J. | 0 comentarii | 945 afisari

Apelul avocatilor fata de autoritatile statului s-a concretizat in Rezolutia Grupului de Initiativa al Avocatilor din Baroul Bucuresti, care va fi adoptata in 11 aprilie 2018, ora 13:00, in Sala Pasilor Pierduti din Palatul de Justitie. Avocata Silvia Uscov, Managing Partner USCOV/ Attorneys at law, a informat, prin intermediul paginii personale de Facebook, ca o lista de semnaturi va fi deschisa la Sala Avocatilor.


In Rezolutie se cere recunoasterea de catre toate autoritatile statului a avocatului ca partener indispensabil al actului de justitie si al puterii de stat, respectarea secretului profesional. Avocatii cer si promovarea actului de justitie in secolul XXI, prin introducerea la nivelul tuturor Curtilor de Apel a sistemului informatic care permite accesul avocatilor si justitiabililor la dosarul electronic, dar si sa fie permisa accesarea inregistrarii de sedinta, avand in vedere caracterul public al acesteia.
Se mai cere si publicarea protocoalelor de colaborare incheiate intre autoritatile statului in domeniul justitiei, in cazul in care mai exista astfel de documente, sau daca vor fi adoptate in viitor, in vederea efectuarii controlului de legalitate.
In Rezolutie se mai cere si respectarea statutului avocatului de catre instante, dar si de catre organele de urmarire penala: “Recunoasterea dreptului avocatului de a asista martorii audiati in fata organelor de urmarire penala, inclusiv de a formula intrebari si obiectiuni. Este imperios necesara promovarea dreptului persoanei acuzate de a nu se autoincrimina prin promovarea unui proiect legislativ de modificare a dispozitiilor procesual penale in sensul de a nu mai fi audiate ca martori persoanele fata de care s-au formulat sesizari la organele de urmarire penala sau fata de care, pe baza probelor administrate pana la momentul audierii, exista posibilitatea concreta de a fi audiate in calitate de suspect/inculpat”.

Iata textul integral al Rezolutiei:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.