REZILIEREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE - “Nefiind administrate probe pe situatia de fapt”

Data: 25 November 2019, 14:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 476 afisari

Prin Decizia 1327/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul declarat de recurenta-reclamanta.

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Maramures, sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal la data de 27 iunie 2011 sub nr. x/2011 reclamanta A. a chemat in judecata pe parata B. - Intreprindere Familiala, solicitand instantei ca prin sentinta ce va pronunta sa constate rezilierea de plin drept a contractului de inchiriere nr. x/23.01.2009 incheiat intre parti si sa dispuna evacuarea paratului din spatiul inchiriat, in suprafata de 60 mp., situat in Rozavlea.

In motivare, reclamanta a aratat ca, initial, contractul de inchiriere a fost incheiat pe o durata de 1 an, cu posibilitatea prelungirii duratei acestuia in baza acordului partilor. Dupa expirarea termenului contractual, a fost de acord cu continuarea ocuparii spatiului de catre parata, contractul fiind prelungit in aceleasi conditii. Reclamanta a mai aratat ca plata chiriei era efectuata, conform contractului cel mai tarziu pana la data de 25 a lunii in curs si ca potrivit clauzei din art. 16 contractul se reziliaza de plin drept in cazul neindeplinirii obligatiei de plata a chiriei la termenul stipulat. A mai aratat ca parata si-a indeplinit obligatia asumata pana in luna ianuarie 2011, ulterior neachitand contravaloarea chiriei. In consecinta, in opinia sa, se impune constatarea rezilierii de plin drept a contractului, cu consecinta obligarii chiriasului de a elibera spatiul.

Prin intampinare, parata a aratat ca nu se opune solicitarii de constatare a rezilierii de plin drept a contractului de inchiriere; a mentionat ca se impune respingerea capatului de cerere vizand evacuarea sa din spatiu, motivat de faptul ca proprietar tabular al spatiului este statul roman, prin Consiliul Local al comunei Rozavlea, in prezent avand un contract de inchiriere incheiat cu adevaratul proprietar, respectiv Primaria Rozavlea.

Prin Sentinta civila nr. 1382 din 6 martie 2012, Tribunalului Maramures, sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal a

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.