REVIZUIREA CONSTITUTIEI - “Poate fi considerat problematic daca dreptul pasiv de vot este refuzat pe baza oricarei condamnari”

Data: 25 April 2019, 11:43 | autor: L.J. | 1 comentarii | 425 afisari

Lumea Juridica prezinta motivarea Deciziei 222/2019 a CCR privind initiativa legislativa a cetatenilor intitulata “Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei”.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca initiativa legislativa a cetatenilor intitulata “Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei” indeplineste conditiile prevazute de art. 150 si art. 152 din Constitutie.
In initiativa se propune revizuirea Constitutiei in sensul completarii art. 37 cu un nou alineat, alin. (3), prin care cetatenii condamnati definitiv la o pedeapsa privativa de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei, pana la intervenirea unei situatii care inlatura aceasta consecinta extrapenala a condamnarii (reabilitarea, amnistia, dezincriminarea), reglementata prin lege organica: “Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii".


Extras din decizia CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Ioan Barbatei date 2 May 2019 08:52 0

CONSTITUTIA AR TREBUI SA PREVADA K ORICE SEF, SEFUT, DE LA PRESEDINTE LA OPINK, SA AIBA SI 10 MANDATE, DAR NU DOUA CONSECUTIV!!! AICI E MAREA PROBLEMA, IN PRIMUL MANDAT SINT SANTAJATI, IN AL DOILEA EXECUTA TOATE ORDINELE SISTEMULUI PENTRU A SKPA DE BULAU!!!

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.