REVIZUIRE - “Nu este indeplinita o conditie generala de admisibilitate”

Data: 09 August 2019, 10:04 | autor: L.J. | 0 comentarii | 398 afisari

Prin Decizia 268/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca inadmisibila, cererea de revizuire.

Prin Sentinta civila nr. 470 din 10 septembrie 2001, pronuntata de Tribunalul Sibiu, a fost anulata, ca netimbrata, actiunea formulata de reclamantul A., in contradictoriu cu paratul Consulatul Germaniei.

Prin Decizia civila nr. 1A din 4 ianuarie 2002, a Curtii de Apel Alba Iulia, s-a anulat, ca netimbrat, apelul declarat de reclamantul A. impotriva hotararii sus-mentionate.

Decizia pronuntata in apel a fost atacata cu recurs de catre reclamant.

Investita cu solutionarea caii de atac, Inalta Curte de Casatie şi Justitie a suspendat judecata acesteia, in conformitate cu prevederile art. 242 pct. 2 C. proc. civ., pentru lipsa partilor.

Prin Decizia nr. 1894 din 20 februarie 2006, instanta a constatat perimat recursul declarat de reclamantul A. impotriva Deciziei civile nr. 1A din 4 ianuarie 2002, a Curtii de Apel Alba Iulia.

La motivarea solutiei, s-a constatat ca, fata de data suspendarii procesului, cauza a ramas in nelucrare pe o perioada mai mare de 1 an, recurentul nesolicitand luarea unei vreunei masuri procedurale care sa duca la continuarea judecatii. Prin urmare, sunt operante prevederile art. 248 alin. (1) C. proc. civ. ce dispun: “Orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire şi orice alta cerere de reformare sau de revocare se perima de drept, chiar impotriva incapabililor, daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an."

Impotriva acestei din urma decizii, a formulat cerere de revizuire revizuentul A.

Minuta ICCJ:

“Respinge, ca inadmisibila, cererea de revizuire a Deciziei nr. 1894 din 20 februarie 2006, pronuntata de inalta Curte de Casatie şi Justitie, sectia civila şi de proprietate intelectuala, in Dosarul nr. x/2002, formulata de revizuentul A. Irevocabila”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.