Reprezentantii UNBR si ai Baroului Bucuresti, intalnire cu expertii Comisiei Europene (Subiectele abordate)

Data: 20 September 2015, 10:09 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1474 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii, vineri 18 septembrie 2015, un comunicat de presa privind subiectele abordate in cadrul intalnirii reprezentantilor UNBR si ai Baroului Bucuresti cu expertii Comisiei Europene aflati in misiune de evaluare a progreselor inregistrate in domeniile reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei.


Comunicatul UNBR:

La data de 15 septembrie 2015 a avut loc, la Bucuresti, intalnirea reprezentantilor Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R.) si ai Baroului Bucuresti cu expertii Comisiei Europene, aflati in misiune de evaluare a progreselor inregistrate de Romania in domeniile reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Din partea UNBR au participat av. dr. Gheorghe FLOREA, Presedinte U.N.B.R., av. dr. Petrut CIOBANU (foto), Vicepresedinte UNBR, si domnul av. Ion DRAGNE, Decan al Baroului Bucuresti.

Au fost abordate, cu precadere, urmatoarele subiecte:

-Practica in domeniul aplicarii noilor coduri, cu precadere cel de procedura penala, unde Curtea Constitutionala a invalidat o serie de articole care incalca dreptul la un proces echitabil in componentele sale privind contradictorialitatea, oralitatea si egalitatea armelor;

-Relatia avocatilor cu sistemul judiciar si cu alte profesii juridice si conexe;

-Cadrul legislativ, transparenta, accesibilitatea si unitatea jurisprudentei, dificultati aparute in practica;

-Aspecte legate de practica neunitara;

-Accesul la justitie si provocarile pe care le infrunta avocatii in practica apararii in cadrul procesului penal si civil;

-Integritatea membrilor barourilor ;

-Cazurile de coruptie si cele de incompatibilitate.

In cadrul discutiilor, reprezentantii UNBR au subliniat aspectele legate de erodarea dreptului la aparare, aratand ca nu se poate vorbi de progrese in domeniul justitiei numai sub aspect cantitativ, in functie de numarul de dosare, ci si sub aspect calitativ, ceea ce implica intarirea garantiilor apararii. in acest context, s-a invederat necesitatea imbunatatirii cadrului legislativ existent referitor la garantarea dreptului la aparare si a dreptului la un proces echitabil”.

sursa foto: www.baroul-bucuresti.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.