REPARAREA PREJUDICIULUI – Decizia ICCJ: ”Nu este supusa cenzurii o decizie a curtii de apel si, pe de alta parte, nu este vorba despre un caz prevazut de lege (cu privire la alte hotarari ale instantelor), care sa atraga competenta de judecata in recurs a Inaltei Curti de Casatie si Justitie”

Data: 22 January 2019, 12:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 341 afisari

Prin Decizia 1721/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a declinat competenta de solutionare a recursului formulat de catre reclamant impotriva deciziei civile nr. 1269 din data de 24 octombrie 2017 pronuntata de Tribunalul Neamt, Sectia I civila, in favoarea Curtii de Apel Bacau.

Reclamantul A. a chemat in judecata pe paratul B. solicitand instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa dispuna obligarea paratului la plata sumei de 5.000 RON - daune morale, reprezentand repararea integrala a prejudiciului cauzat prin fapta ilicita a paratului.

Prin sentinta civila nr. 4838 din 14.12.2016 a Judecatoriei Piatra Neamt s-a respins, ca nefondata, actiunea formulata de reclamantul A. (asa cum a fost precizata) impotriva paratului B.

Prin decizia civila nr. 1269 din data de 24 octombrie 2017 pronuntata de Tribunalul Neamt, sectia I civila, s-a respins apelul declarat de reclamantul A., impotriva sentintei civile nr. 4838 din 14.12.2016 pronuntata de Judecatoria Piatra Neamt in Dosarul nr. x/2015, in contradictoriu cu intimatul-parat B., ca nefondat.

Reclamantul A. a formulat recurs impotriva deciziei tribunalului, pe care a criticat-o pentru nelegalitate si netemeinicia.

Dosarul a fost inregistrat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia I civila, la data de 27 martie 2018 si trimis, spre solutionare, prin repartizare computerizata aleatorie, completului de filtru nr. 11.

Minuta ICCJ:

“Declina competenta de solutionare a recursului formulat de catre reclamantul A. impotriva deciziei civile nr. 1269 din data de 24 octombrie 2017 pronuntata de Tribunalul Neamt, sectia I civila, in favoarea Curtii de Apel Bacau.

Fara nicio cale de atac”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.