REORGANIZAREA UNITATILOR ECONOMICE DE STAT - Decizia CCR: “Analiza realizata pornind de la textele constitutionale si dezvoltarea lor in legislatia infraconstitutionala in materie releva faptul ca sintagma autoritati ale administratiei publice locale are un inteles univoc”

Data: 15 February 2019, 11:04 | autor: L.J. | 0 comentarii | 255 afisari

Lumea Juridica publica motivarea Deciziei 25/2019 prin care Curtea Constitutionala a dezbatut obiectia de neconstitutionalitate a Legii privind privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.56/2018 pentru completarea Legii nr.15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, obiectie formulata de Presedintele Romaniei. In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat neconstitutionalitatea sintagmei 'autoritatea administratiei publice locale' cuprinsa in Articolul unic din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.56/2018 aprobata prin lege.

In motivarea obiectiei de neconstitutionalitate se arata ca legea dedusa controlului de constitutionalitate aproba, fara modificari, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 56/2018 pentru completarea Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, cu al carei continut normativ face, implicit, corp comun. Prin articolul unic al Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 56/2018, dupa art.3 din Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale se introduce un nou articol, art. (3/1), al carui prim alineat prevede:

“Regiile autonome pot fi reorganizate ca societati reglementate de Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prin hotarare a Guvernului sau, dupa caz, prin hotararea consiliului local/hotararea consiliului judetean sau prin hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, avand ca unic actionar/asociat statul roman sau autoritatea administratiei publice locale”.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.