RENUNTAREA LA URMARIREA PENALA – Inalta Curte, dezlegare de drept: ”Daca judecatorul de camera preliminara investit cu solutionarea unei plangeri formulate impotriva solutiei de renuntare la urmarire penala are posibilitatea ca, in urma admiterii plangerii, sa schimbe solutia?”

Data: 01 October 2018, 11:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 769 afisari

Prin Decizia 33 in dosarul 2370/1/2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Oradea, care prin incheierea din 23 aprilie 2015, pronuntata in Dosarul nr. 475/35/2014 avand ca obiect plangerea formulata de petenta P.S. impotriva solutiei de renuntare la urmarirea penala dispusa prin rechizitoriul din 29 octombrie 2014 emis in Dosarul nr. 103/P/2013 al Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea, a sesizat, in temeiul art. 475 din Codul de procedura penala, Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a pronunta o hotarare prealabila in vederea dezlegarii de principiu a urmatoarei chestiuni de drept:

"Daca judecatorul de camera preliminara investit cu solutionarea unei plangeri formulate impotriva solutiei de renuntare la urmarire penala are posibilitatea ca, in urma admiterii plangerii, sa schimbe solutia din renuntare la urmarirea penala in clasare atunci cand petentul invoca unul din temeiurile de drept care atrag ca si consecinta imediata pronuntarea unei solutii de clasare?".

Judecatori:

Mirela Sorina Popescu - presedintele Sectiei penale a inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele completului
Ana Maria Dascalu - judecator la Sectia penala
Leontina Serban - judecator la Sectia penala
stefan Pistol - judecator la Sectia penala
Maricela Cobzariu - judecator la Sectia penala
Geanina Cristina Arghir - judecator la Sectia penala
Simona Daniela Encean - judecator la Sectia penala
Lucia Tatiana Rog - judecator la Sectia penala
Florentina Dragomir - judecator la Sectia penala
Monica Eugenia Ungureanu - magistrat-asistent

Minuta Deciziei 33 in dosarul 2370/1/2015:

"In numele legii

Decide:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.