REJUDECARE DUPA CONDAMNARE – Decizia Curtii de Apel Cluj 320/A/2018 din dosarul fostului subprefect de Salaj, condamnat la fond la 3 ani de inchisoare cu suspendare: “Sentinta instantei de fond nu contine nicio referire la probele coroborate din care rezulta vinovatia inculpatilor si nici raportat la imprejurarea care impiedica achitarea acestora in baza art. 16 lit. b, c sau d Cod procedura penala”

Data: 20 April 2018, 14:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 943 afisari

Prin decizia penala 320/A/2018 pronuntata in dosarul 64/84/2016, Curtea de Apel Cluj a decis rejudecarea dosarului in care fostul subprefect de Salaj Claudiu Baican a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare de Tribunalul Salaj. Decizia Curtii de Apel Cluj a fost luata in baza art. 6 CEDO si art. 421 pct. 2 lit. b C.proc.pen.

Claudiu Baican a fost trimis in judecata alatauri de omul de afaceri Dan Radu, acesta din urma condamnat la 7 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, pentru luare de mita in forma continuata si spalare de bani in forma continuata.
Procurorii DNA au retinut in rechizitoriu ca: “In perioada 2014 – septembrie 2015, pentru ajutorul acordat in reconstituirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor respective, inculpatul Baican Claudiu Lucian, in calitate de functionar public, avand functia de subprefect al judetului Salaj si ulterior de sef al Serviciului de fond funciar din cadrul Primariei municipiului Zalau, a primit de la inculpatul Dan Radu foloase constand intr-un teren in suprafata de 831 mp, in valoare de 69.056 lei, precum si materiale de constructii in suma de 4.262,58 lei.
Pentru a disimula adevarata provenienta a acestor bunuri primite cu titlu de mita, inculpatul Baican Claudiu Lucian a incheiat contractul de vanzare cumparare al terenului respectiv cu aceleasi persoane interpuse, iar materialele de constructie au fost livrate de o firma controlata de inculpatul Dan Radu, pe baza unor documente fictive”.

Curtea de Apel Cluj. Sectia Penala

Judecatori:

Delia Purice

Ioana-Cristina Morar

Stadiu procesual: Apel

Obiectul dosarului: Traficul de influenta, spalare de bani, dare de mita in forma continuata

Solutia pe scurt:

In baza art. 6 CEDO si art. 421 pct. 2 lit. b C.proc.pen., admite apelurile declarate de catre PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE – DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE – SERVICIUL TERITORIAL CLUJ si apelantii – inculpati B. C. L. si D. R. impotriva sentintei penale nr. 53/26.07.2017, pronuntata de catre Tribunalul Salaj pe care o desfiinteaza in intregime si dispune rejudecarea cauzei de catre aceeasi instanta – Tribunalul Salaj. Ultimul act procesual de la care se va relua judecata este: derularea cercetarii judecatoresti si administrarea de probe testimoniale si stiintifice cu respectarea principiilor continuitatii, contradictorialitatii, oralitatii si nemijlocirii, urmate de dezbaterea in fond a cauzei si motivarea sentintei cu referire explicita la intrunirea sau nu a elementelor constitutive ale infractiunilor, a oportunitatii schimbarii incadrarii juridice in cazul infractiunii de trafic de influenta si verificarea tuturor apararilor inculpatilor, dar si a probelor in acuzare cu respectarea principiului 'egalitatii de arme', in urma unei stabiliri corecte a starii de fapt.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. In baza art. 272 coroborat cu art. 273 C.proc.pen., acorda martorilor t. M. D., A. I. si V. E., suma de cate 100 lei si martorului s. S., suma de 250 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, stabilite prin incheierea penala din data de 05 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Cluj, sume ce se vor achita de Serviciul de Contabilitate al Curtii de Apel Cluj din fondul cheltuielilor judiciare special alocat. Stabileste in favoarea Baroului Cluj suma de 180 lei, onorariu partial avocat din oficiu pentru d-na avocat C. C. (inc. D. R.), ce se va avansa din FMJ. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din data de 28 februarie 2018”.

Extras din sentinta:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.