Reincepe procesul lui Kovesi

Data: 12 ianuarie 2020, 09:34 | autor: L.J. | 2 comentarii | 2163 afisari

Fosta sefa a DNA Laura Kovesi (foto dreapta) si ex-adjunctul DNA Marius Iacob (foto stanga) se vor prezenta in 15 ianuarie 2020 in fata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii.


Concret, CSM va relua cercetarea in dosarul in care Kovesi a fost trimisa in judecata disciplinara alaturi de Iacob.

Fosta sefa DNA este acuzata de Inspectia Judiciara ca ar fi comis abaterile disciplinare stipulate la literele a), c) si m) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Marius Iacob este cercetat pentru pretinsa abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. i) teza I din Legea 303/2004.


Prevederile legale invocate:

„Constituie abateri disciplinare:

a) manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu; (...)

c) atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii; (...)

i) nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa (...);

m) nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente
”.

Comentarii

# Adriana date 13 ianuarie 2020 17:06 0

Care justitie ?

# Regele Dreptății date 12 ianuarie 2020 23:44 0

Victimele torționarilor și victimele magistraților trebuie să fie reabilitate și compensate financiar sub o formă de rentă lunară , pentru a avea demnitate și dreptul la un trai decent în societate . Asta trebuie să vă fie educația ,dreptatea și adevărul fără minciună , virtuțile supreme pe acest pământ a tuturor cetățenilor care strigă la dreptate și vor dreptate pentru a face dreptate . Adevărul și Dreptatea trebuie să învingă . L .*. D .*. P .*.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.