REEXAMINAREA TAXEI DE TIMBRU - “Nu se incalca dreptul de acces liber la justitie”

Data: 29 October 2019, 10:42 | autor: L.J. | 0 comentarii | 373 afisari

Prin Decizia 267/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul, ca inadmisibil.

Prin Incheierea civila nr. 1132 din 06 iunie 2018, pronuntata de Judecatoria Reghin in Dosarul nr. x/2018, s-a respins cererea de reexaminare a modului de stabilire a taxei judiciare de timbru in Dosarul nr. x/2018 al Judecatoriei Reghin, formulata de petentii A., B., C. si D.

Prin Decizia civila nr. 72 din 03 iulie 2018, pronuntata de Tribunalul Mures, sectia civila, in Dosarul nr. x/2018, s-a respins, ca inadmisibil, recursul declarat de recurentele A., C. si D., prin curator C. impotriva incheierii civile sus-mentionate. Prin aceeasi decizie s-a aplicat recurentelor A. si C. sanctiunea amenzii judiciare in cuantum de cate 1000 RON.

Impotriva acestei decizii, recurenta A. a declarat recurs, dosarul fiind inaintat Curtii de Apel Targu Mures in vederea solutionarii acestei cai de atac.

Prin Decizia nr. 99 R din 27 septembrie 2018, Curtea de Apel Targu Mures, sectia I civila, a admis exceptia inadmisibilitatii recursului, invocata din oficiu, si a respins, ca inadmisibil, recursul recurentei.

Aceasta din urma decizie a fost atacata pe calea recursului de catre reclamantii A. si B., dosarul fiind inregistrat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la data de 30 octombrie 2018.

Minuta Inaltei Curti:

“Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de reclamantii A. si B. impotriva Deciziei nr. 99/R din 27 septembrie 2018, pronuntata de Curtea de Apel Targu Mures, sectia I civila. Irevocabila”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.