Reexaminare pe modificarile la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor

Data: 06 July 2018, 15:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 569 afisari

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a trimis Camerei Deputatilor spre reexaminare Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


In cererea sa, Klaus Iohannis sustine ca o serie de dispozitii din lege sunt neclare si contradictorii. De asemenea, presedintele arata ca unele reglementari sunt lipsite de coerenta si previzibilitate intrucat nu sunt corelate nici cu alte dispozitii ale legilor ce compun 'pachetul legislativ' in materie de reforma in justitie (Legea de modificare si completare a Legii nr. 304/2004, respectiv Legea de modificare si completarea a Legii nr. 317/2004), putand afecta exigentele constitutionale in materie de independenta si buna functionare a sistemului judiciar.

Cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

“Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor vizeaza interventii legislative de substanta asupra unuia dintre cele mai importante acte normative ce reglementeaza activitatea autoritatii judecatoresti.

Prin Decizia nr. 45/2018, Curtea Constitutionala a constatat neconstitutionalitatea unui numar de 12 puncte din legea de modificare a Legii nr. 303/2004 si a unui numar important de dispozitii si sintagme aflate in stransa legatura cu acestea. Cu toate acestea, o serie de dispozitii din legea transmisa la promulgare ridica in continuare probleme, unele dintre modificari fiind, prin ele insele, neclare si contradictorii, aspect cu consecinte grave asupra exigentelor calitatii legii, impuse de Legea fundamentala, de natura sa genereze un puternic impact negativ asupra bunei functionari a sistemului judiciar. De asemenea, prin continutul lor normativ, unele dintre reglementari sunt lipsite de coerenta si previzibilitate intrucat nu sunt corelate nici cu alte dispozitii ale legilor ce compun 'pachetul legislativ' in materie de reforma in justitie (Legea de modificare si completare a Legii nr. 304/2004, respectiv Legea de modificare si completarea a Legii nr. 317/2004), putand afecta exigentele constitutionale in materie de independenta si buna functionare a sistemului judiciar.Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.