Recurs in intersul legii admis de Inalta Curte

Data: 19 mai 2020, 12:42 | autor: L.J. | 0 comentarii | 3294 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie condusa de Corina Corbu (foto) a solutionat in sedinta din 18 mai 2020 un recurs in interesul legii privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto.Iata decizia 13 in dosarul nr.68/1/2020:
 
“Admite recursul in interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Brasov si, in consecinta:

In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 226 alin. (1) din Legea nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, cu modificarile si completarile ulterioare, raportat la art. 22 alin. (1) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, stabileste ca:

In litigiile avand ca obiect plata de despagubiri materiale si morale formulate de tertele persoane pagubite prin producerea accidentelor de circulatie, in care calitatea procesuala pasiva o are asiguratorul RCA, iar persoana vinovata are calitatea de intervenient fortat sau de parat alaturi de asiguratorul RCA, cat si in litigiile privind actiunile in regres formulate de asigurator impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului, competenta materiala procesuala revine sectiilor specializate.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.