Recurs in interesul legii: interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 1 alin. (2) din Legea nr. 165/2013

Data: 14 May 2018, 17:32 | autor: L.J. | 0 comentarii | 493 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii a luat in discutie, luni 14 mai 2018, recursul in interesul legii promovat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj privind interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 1 alin. (2) din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania.


In urma analizei, Inalta Curte a admis recursul in interesul legii promovat de Curtea de Apel Cluj, stabilind ca pot fi acordate in compensare si alte bunuri decat cele mentionate in lista intocmita de entitatea investita cu solutionarea cererii formulate in baza Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, daca persoana indreptatita face dovada caracterului disponibil al acestora.


 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.