Recurs in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Brasov, admis de Inalta Curte (Minuta)

Data: 17 April 2018, 13:26 | autor: L.J. | 0 comentarii | 746 afisari

In data de 16 martie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii, a admis recursul formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Brasov privind dispozitiile art. 784 alin. (1) teza a doua Cod de procedură civila.


Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 784 alin. (1) teza a doua Cod de procedură civila, suspendarea urmaririi silite prin poprire bancara inlatura obligatia tertului poprit de a indisponibiliza si incasarile, in contul debitorului poprit, ulterioare suspendarii.


Minuta ICCJ:

 

"Decizia nr.11 în dosarul nr.3547/1/2017

Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Brasov si, in consecinta, stabileste ca:

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 784 alin. (1) teza a doua Cod de procedură civila, suspendarea urmaririi silite prin poprire bancara inlatura obligatia tertului poprit de a indisponibiliza si incasarile, in contul debitorului poprit, ulterioare suspendarii.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.

Pronuntata in sedinta publica, 16 aprilie 2018”.


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.