Recurs in interesul legii admis de Inalta Curte

Data: 23 iulie 2020, 13:57 | autor: L.J. | 0 comentarii | 456 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis in sedinta din 20 iulie 2020 recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Suceava Recursul a vizat natura juridica a unui conflict de munca.Iata Decizia 15 in dosarul 1048/1/2020:
 
“Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Suceava si, in consecinta, stabileste ca:

Actiunea promovata de angajator in contradictoriu cu salariatul pentru restituirea sumelor achitate de primul celui de-al doilea, de bunavoie, inainte de inceperea executarii silite, in baza unei hotarari judecatoresti executorii, de prima instanta, care ulterior este desfiintata in calea de atac, imbraca natura juridica a unui conflict de munca, a carui solutionare se circumscrie prevederilor art. 256 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, atragand competenta materiala de solutionare in prima instanta in favoarea tribunalului - Sectia specializata in litigii de munca si asigurari sociale, conform art. 208 si art. 210 din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.