RECURS ANULAT - “Recurentul nu si-a indeplinit obligatia”

Data: 09 January 2020, 12:38 | autor: L.J. | 0 comentarii | 325 afisari

Prin Decizia 84/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat recursul, ca netimbrat.

Prin Decizia nr. 4385 din 7 decembrie pronuntata in Dosarul nr. x/2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal, a constatat perimat recursul declarat de A., retinand ca, in cauza, nu au fost indeplinite acte de procedura de natura a intrerupe sau suspenda perimarea, potrivit prevederilor art. 417 - 418 C. proc. civ., facandu-se aplicarea dispozitiilor art. 420 alin. (1) din acelasi act normativ.
Impotriva acestei decizii, contestatorul A. a formulat recurs, fara a indica niciun motiv de casare.

Minuta Inaltei Curti:

“Anuleaza ca netimbrat recursul declarat de contestatorul A. impotriva Deciziei civile nr. 4385 din 07 decembrie 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. X/2014. Definitiva”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

“Desi recurentul a fost incunostiintat cu privire la obligatia de achitare a taxei judiciare de timbru de 20 RON datorata pentru solutionarea recursului declarat, acesta nu si-a indeplinit aceasta obligatie legala pana la acest moment.
Potrivit dispozitiilor art. 33 din O.U.G. nr. 80/2013, taxele de timbru se platesc anticipat, cu exceptiile prevazute de lege, iar, conform art. 197 C. proc. civ., netimbrarea sau timbrarea insuficienta atrag anularea cererii de chemare in judecata sau, dupa caz, a caii de atac in conditiile legii.

De asemenea, prevederile art. 486 alin. (2) C. proc. civ. stabilesc faptul ca, la cererea de recurs, se va atasa dovada achitarii taxei judiciare de timbru, potrivit alin. (3) aceasta cerinta fiind prevazuta sub sanctiunea nulitatii.
Conform art. 39 din O.U.G. nr. 80/2013, impotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, partea obligata poate face cerere de reexaminare, la aceeasi instanta, in termen de 3 zile de la data comunicarii taxei datorate, insa recurentul nu a folosit mijlocul procesual reglementat de norma speciala mentionata.

Prin urmare, Inalta Curte, constatand ca recurentul nu si-a indeplinit obligatia achitarii taxei judiciare de timbru datorata pentru solutionarea recursului, astfel cum prevad dispozitiile art. 486 alin. (2) C. proc. civ., va anula ca netimbrat recursul reclamantului”.


>> Decizia Inaltei Curti


 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.