RECURS ADMIS - “Obligatia de a prezenta astfel de inscrisuri nu poate fi pusa in sarcina sa”

Data: 16 decembrie 2019, 11:22 | autor: L.J. | 0 comentarii | 611 afisari

Prin Decizia 493/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul declarat de reclamant.

Prin incheierea de sedinta din 24.04.2017, Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a III a civila si pentru cauze cu minori si de familie, a suspendat judecata apelului declarat de reclamantul A. impotriva sentintei nr. 1132 din 20.09.2016 a Tribunalului Bucuresti, Sectia a IV-a civila, in temeiul dispozitiilor art. 412 alin. (1) pct. 1 Cod procedura civila, pana la indicarea mostenitorilor defunctei B.

Prin cererea de redeschidere a judecatii formulata la data de 29.09.2017, astfel cum a fost completata la 1.03.2018, reclamantul A. a solicitat repunerea cauzei pe rol, indicand ca mostenitori ai  intimatei decedate pe fiii acesteia, C. si D.
Prin incheierea de sedinta din 14.05.2018, Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie, a respins cererea de redeschidere a judecatii si a mentinut masura suspendarii, retinand ca cererea nu a fost insotita de dovezi privind calitatea de mostenitor a persoanelor indicate de catre reclamant, iar in absenta unor probe certe care sa ateste transmisiunea, pe cale succesorala, catre persoanele indicate de apelant, a drepturilor si obligatiilor legate de imobilul in litigiu, cursul judecatii nu poate fi reluat.
Impotriva acestei incheieri a declarat recurs reclamantul A.

Minuta Inaltei Curti:

“Admite recursul declarat de reclamant, caseaza incheierea de sedinta din data de 7.05.2018 si  trimite cauza aceleiasi instante pentru continuarea judecatii”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.