RECALCULAREA PENSIEI - “Nu au constituit obiect de analiza in apel”

Data: 11 decembrie 2019, 11:21 | autor: L.J. | 0 comentarii | 521 afisari

Prin Decizia 686/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul, ca nefondat.

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti, sectia a VIII-a conflicte de munca si asigurari sociale, sub nr. x/2017 reclamantul A. a solicitat in contradictoriu cu parata Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne anularea Hotararii Comisiei de Contestatii nr. x din 12 octombrie 2017 si a Deciziei de pensie nr. x din 1 august 2017, obligarea paratei sa emita o noua decizie de recalculare a pensiei cu respectarea prevederilor art. 110 alin. (1) Legea nr. 223/2015, iar in subsidiar obligarea paratei ca la valoarea cuantumului rezultat, in urma recalcularii pensiei militare prin respectarea prevederilor art. 110 alin. (1) Legea nr. 223/2015 sa adauge si indicele de corectie, stabilit anual cu rata inflatiei, atat pentru anul 2016, cat si pentru 2017 si sa valorifice numarul total de puncte pensie, stabilite si probate prin stagiul suplimentar de cotizare, realizat in sistemul public de pensii, avand in vedere si includerea recalcularii acestora, raportat la valoarea punctului de pensie, stabilit potrivit art. 2 alin. (1) O.U.G. 2 din 6 ianuarie 2017.

Prin Sentinta civila nr. 1477 din data 20 februarie 2018, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, sectia a VIII-a conflicte de munca si asigurari sociale, in dosarul nr. x/2017, s-a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive si a fost respinsa cererea referitoare la anularea Hotararii Comisiei de Contestatii nr. x din 12 octombrie 2017 ca fiind indreptata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.
A fost respinsa in rest cererea formulata de reclamantul A., in contradictoriu cu parata Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne, ca neintemeiata.
Impotriva acestei sentinte a declarat apel, in termen legal si motivat, apelantul-reclamant A., criticand-o pentru nelegalitate si netemeinicie.
La termenul de judecata din data de 23 octombrie 2018, reclamantul a invocat exceptia de neconstitutionalitate a art. 25 alin. (2) din Legea nr. 223/2015.


Minuta Inaltei Curti:

“Respinge ca nefondat recursul declarat de recurentul-reclamant A. impotriva incheierii din 23 octombrie 2018 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VII-a pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale. Definitiva”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.