Reactia CSM dupa refuzul lui Klaus Iohannis de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA

Data: 22 November 2018, 10:29 | autor: L.J. | 0 comentarii | 660 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii vine cu precizari dupa ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat miercuri, 21 noiembrie 2018, sa o numeasca pe procuroarea Adina Florea la conducerea DNA, in urma propunerii facute de ministrul Justitiei.


Presedintele a refuzat si numirea procuroarei Georgiana Hosu ca adjunct la DIICOT, a procuroarei Florena Esther Sterschi la sefia Sectiei de resurse umane si documentare din PICCJ, procuroarei Iuliana Nedelcu, in functia de procuror-sef adjunct al Sectiei Judiciare din PICCJ si a procuroarei Antonia-Eleonora Constantin la sefia Sectiei Judiciare din PICCJ. Seful statului a invocat ca motiv de refuz faptul ca nu sunt indeplinite conditiile de legalitate necesar a fi intrunite, in mod obiectiv, de catre procurori, pentru a fi numiti intr-o functie de conducere, respectiv cea prevazuta de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) si (12) din Legea nr. 303/2004.
Potrivit CSM, la Sectia pentru procurori condusa de Codrut Olaru (foto) nu au fost primite raspunsuri de la CNSAS privind colaborarea magistratilor propusi in functii de conducere la DNA, DIICOT si Parchetul General cu serviciile de informatii inainte de 1990 in termenul legal, insa procurorii au depus declaratiile pe proprie raspundere potrivit carora nu au fost colaboratori:


"Dupa expirarea termenului de 15 zile prevazut de art. 54 alin. (2) din Legea nr. 303/2004, in conditiile necomunicarii unor eventuale elemente de apartenenta sau colaborare a candidatilor cu serviciile de informatii, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat propunerile anterior mentionate, formulate de ministrul Justitiei".

Comunicatul CSM

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.