REABILITAREA – Inalta Curte, dezlegare de drept: Intervenirea reabilitarii cu privire la persoana unui inculpat, condamnat anterior definitiv pentru o infractiune de omor sau tentativa la infractiunea de omor, impiedica retinerea agravantei in cazul comiterii unei noi infractiuni de omor?

Data: 28 November 2018, 10:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 225 afisari

Prin Decizia 17 in dosarul 2018/1/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Alba Iulia - Sectia penala in Dosarul nr. 6.533/107/2017 privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a urmatoarei chestiuni de drept:

"Daca in interpretarea dispozitiilor art. 189 alin. (1) lit. e) din Codul penal prin raportare la dispozitiile art. 169 din Codul penal, intervenirea reabilitarii sau implinirea termenului de reabilitare cu privire la persoana unui inculpat, condamnat anterior definitiv pentru o infractiune de omor sau tentativa la infractiunea de omor, impiedica retinerea agravantei prevazute de art. 189 alin. (1) lit. e) din Codul penal, in cazul comiterii unei noi infractiuni de omor sau tentative la infractiunea de omor?".

Judecatori:

Mirela Sorina Popescu - presedintele cu delegatie al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - presedintele completului

Oana Burnel - judecator la Sectia penala

Andrei Claudiu Rus - judecator la Sectia penala

Lucia Tatiana Rog - judecator la Sectia penala

Valentin Horia selaru - judecator la Sectia penala

Silvia Cerbu - judecator la Sectia penala

Florentina Dragomir - judecator la Sectia penala

Anca Madalina Alexandrescu - judecator la Sectia penala

Daniel Gradinaru - judecator la Sectia penala

Minuta Deciziei 17 in dosarul 2018/1/2018:

“In numele legii


Decide:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.