REABILITARE DE DREPT - “Tribunalul apreciaza ca fiind indeplinita si cea de-a doua conditie impusa de art.165 Cod penal”

Data: 04 octombrie 2019, 13:06 | autor: L.J. | 0 comentarii | 543 afisari

Prin Decizia 13/2018, Tribunalul Teleorman a admis cererea formulata de condamnat.

Prin sentinta penala nr.29/30.01.2018, Judecatoria Zimnicea a respins ca inadmisibila cererea de reabilitare de drept formulata de petentul T. I. Impotriva acestei sentinte, la 1.02.2018, in termenul legal a formulat contestatie condamnatul T. I., care a criticat hotararea primei instante pentru nelegalitate si netemeinicie.

In motivarea orala a contestatiei s-a aratat ca inculpatul a avut o condamnare de un an cu suspendarea executarii pedepsei si in termenul de incercare, inculpatul a mai fost condamnat la 4 luni inchisoare pentru infractiunea de conducere cu permisul suspendat; s-a dispus revocarea suspendarii conditionate, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa totala de 1 an si 4 luni si fiind vorba despre o pedeapsa sub 2 ani, considera ca a intervenit reabilitarea de drept daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit o alta infractiune.

Mai arata ca executarea pedepsei de un an si patru luni a inceput la 8.05.2013 si pedeapsa s-a considerat executata la 8.09.2014. Inculpatul nu a incalcat legea in perioada de 3 ani de cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale, astfel incat termenul de reabilitare s-a implinit la 8.09.2017.

Minuta Tribunalului Teleorman:

“Admite contestatia, desfiinteaza sentinta atacata si rejudecand in fond, admite cererea formulata de condamnatul T. I., constatand ca a intervenit reabilitarea de drept a condamnatului T. I. pentru pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare la care a fost condamnat prin sentinta penala nr.119/2012 a Judecatoriei Zimnicea, definitiva prin decizia penala nr.863/R/7.05.2013 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala, in baza disp.art.533 Cod procedura penala”.

Extras din decizia Tribunalului Teleorman:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.