RASPUNDERE DISCIPLINARA – Decizia Inaltei Curti prin care s-a respins recursul procurorului impotriva Hotararii CSM care i-a aplicat avertisment pentru savarsirea unei abaterii disciplinare: “Faptele reprosate recurentului procuror intra in sfera de reglementare a dispozitiilor art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa cum in mod just a fost retinut de catre instanta de disciplina”

Data: 06 December 2018, 11:15 | autor: L.J. | 0 comentarii | 348 afisari

Prin Decizia 41/2018, Inalta Curte a respins recursul declarat de procurorul A. impotriva Hotararii pronuntata de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori in materie disciplinara – prin care s-a aplicat paratului sanctiunea disciplinara constand in „avertisment" pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Prin actiunea disciplinara inregistrata pe rolul Sectiei pentru procurori in materie disciplinara, Inspectia Judiciara a solicitat ca, prin hotararea ce se va pronunta, sa se dispuna aplicarea uneia dintre sanctiunile prevazute de art. 100 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, paratului A., procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria X., pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de dispozitiile art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, constand in manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu.

Minuta Inaltei Curti:

“In baza dispozitiilor art. 49 alin. (7) din Legea nr. 317/2004, republicata, coroborate cu cele ale art. 496 alin. (1) teza a doua din Codul de procedura civila, recursul a fost respins, ca nefondat”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.