Raportul Inspectiei Judiciare privind practica instantelor in legatura cu modalitatea de solutionare a contestatiilor impotriva actelor emise de organele fiscale

Data: 06 November 2018, 12:11 | autor: L.J. | 0 comentarii | 248 afisari

Juri.ro prezinta raportul Inspectiei Judiciare privind practica judiciara a instantelor de contencios administrativ privind modalitatea de solutionare a contestatiilor impotriva actelor emise de organele fiscale, aspecte referitoare la suspendarea ori anularea executarii masurilor dispuse de organele fiscale, precum si receptarea de catre instantele nationale a practicii Curtii de Justitie a Uniunii Europene.


Potrivit IJ, la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in perioada de referinta, au fost inregistrate 193 de cauze care au avut ca obiect suspendarea executarii masurilor dispuse de organele fiscale si 891 de cauze care au avut ca obiect anularea actelor fiscale. Din totalul de 373 cauze solutionate, 92 au avut ca obiect suspendarea executarii masurilor dispuse de organele fiscale si 281 cauze au avut ca obiect anularea actelor fiscale.

Dintre cele 92 de cauze avand ca obiect suspendarea executarii actelor fiscale, in 26 a fost admisa definitiv cererea privind suspendarea executarii actului administrativ fiscal (fie ca urmare a admiterii recursului reclamantului contribuabil, fie prin respingerea recursului declarat de autoritatea fiscala).

De asemenea, potrivit raportului, din cele 281 cauze avand ca obiect anularea actelor fiscale, in 83 de cauze au fost anulate, in tot sau in parte, actele fiscale, prin admiterea recursului contribuabilului reclamant si rejudecarea cauzei in urma casarii, potrivit dispozitiilor art. 20 alin. (3) din Legea nr. 554/2004 sau, implicit, prin respingerea recursului organului fiscal si mentinerea solutiei primei instante:

„La nivelul curtilor de apel, in perioada de referinta, conform datelor transmise, au fost inregistrate un numar total 1.339 cauze privind suspendarea executarii masurilor dispuse de organele fiscale si 6.025 cauze privind anularea executarii masurilor dispuse de organele fiscale

Din numarul de 6.025 cauze privind anularea executarii masurilor dispuse de organele fiscale, in 1.238 s-au pronuntat solutii de admitere, in 3.040 solutii de respingere, in celelalte cauze pronuntandu-se alte solutii sau dosarele sunt in curs de solutionare.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.