Raportul Inspectiei Judiciare privind dosarele mai vechi de 10 ani existente pe rolul instantelor

Data: 05 November 2018, 13:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 488 afisari

Juri.ro prezinta raportul Inspectiei Judiciare privind rezultatul activitatii de monitorizare a dosarelor mai vechi de 10 ani, existente pe rolul curtilor de apel si instantelor arondate, precum si al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Potrivit IJ, la nivel global, la sfarsitul anului 2017, numarul total al dosarelor mai vechi de 10 ani a fost de 423 de cauze, mai mare decat cel inregistrat la finele anului 2016, de 340 de cauze. Pe categorii de dosare, din totalul de 423 de cauze, 420 sunt civile, in timp ce numai 3 dintre acestea apartin materiei penale. Dosarele penale se regasesc la curtile de apel Bucuresti (1 dosar), Targu Mures (un dosar) si Oradea (1 dosar).
In document se arata ca la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la 31 decembrie 2017, existau un numar total de 44 cauze mai vechi de 10 ani, fata de 32 de cauze mai vechi de 10 ani, anterior. La nivelul intregii tari rezulta, la finele semestrului al II-lea al anului 2017, un numar total de 467 de dosare din categoria celor analizate:

„Avand in vedere competenta materiala a instantei supreme, analiza dosarelor mai vechi de 10 ani a fost efectuata distinct, dat fiind ca in competenta materiala si teritoriala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie se afla cauze avand ca obiect cai de atac impotriva hotararilor judecatoresti pronuntate de instante din intreaga tara, activitatea ca instanta de fond fiind redusa.

La finele anului 2017, situatia cauzelor mai vechi de 10 ani era urmatoarea:


 


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.