Raportul IJ privind dosarul Revolutiei (Documentul)

Data: 10 January 2019, 13:13 | autor: L.J. | 0 comentarii | 244 afisari

Juri.ro prezinta Raportul Inspectiei Judiciare privind verificarea masurilor luate de conducerile parchetelor in vederea solutionarii dosarelor cu autori cunoscuti mai vechi de 5 ani de la data sesizarii. Printre dosarele verificate s-a aflat si cel al Revolutiei din 1989.


Potrivit IJ, din datele comunicate de conducerea Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a rezultat ca pe rolul acestei structuri de parchet se afla un numar de 3 cauze, toate reprezentand o complexitate speciala. Avand in vedere ca cele 3 cauze sunt instrumentate de echipe sau colective de procurori iar importanta solutionarii lor este evidenta, conducerea Sectiei Parchetelor Militare a organizat periodic sedinte de lucru pentru a analiza stadiul efectuarii urmaririi penale.

In Raport se arata ca la data efectuarii controlului, pe rolul Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie se aflau in curs de instrumentare un numar de 3 cauze mai vechi de 5 ani de la data sesizarii, dupa cum urmeaza:

„ 1. Dosarul nr. ... vizeaza efectuarea de cercetari cu privire la actiunile represive derulate de autoritatile statului comunist in perioada martie 1945- decembrie 1989 impotriva persoanelor care au desfasurat acte sau fapte considerate ostile regimului totalitar.

Faptele ce formeaza obiectul cauzei se circumscriu dispozitiilor art.439 Cod penal (infractiuni contra umanitatii), care sunt imprescriptibile.

Cauza a fost inregistrata pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Parchetelor Militare la data de 12.12.2014, ca urmare a preluarii acesteia de la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti.

Dosarul se afla in instrumentarea unei echipe de procurori militari.

2. Dosarul nr. ... (‘ Revolutia din decembrie 1989’ ) vizeaza evenimentele din perioada 17-30.12.1989 si are ca obiect infractiunea prevazuta de art. 439 Cod penal (infractiuni contra umanitatii).

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.