RAPIRE INTERNATIONALA DE COPII – Decizia Tribunalului Bucuresti din 03.03.2017: “Tribunalul va admite cererea de inapoiere a minorei la resedinta sa obisnuita din Italia, urmand ca, in temeiul art. 14 alin. 2 din Legea nr. 369/2004 rep., sa fixeze termen pentru executarea obligatiei de inapoiere 2 saptamani de la comunicarea prezentei hotarari, sub sanctiunea unei amenzi civile de 10.000 lei in sarcina paratei”

Data: 05 June 2018, 12:09 | autor: L.J. | 0 comentarii | 509 afisari

Tribunalul Bucuresti a decis, la data de 03.03. 2017, in dosarul avand ca obiect rapire internationala de copii, sa admita cererea tatalui de inapoiere a minorei la resedinta din Italia, si a fixat un termen de 2 saptamani pentru executarea obligatiei de catre mama de inapoiere a minorei, sub sanctiunea unei amenzi civile de 10.000 lei.

Minuta Tribunalului Bucuresti din 03.03.2017:

“Tribunalul va admite cererea de inapoiere a minorei la resedinta sa obisnuita din Italia, urmand ca, in temeiul art. 14 alin. 2 din Legea nr. 369/2004 rep., sa fixeze termen pentru executarea obligatiei de inapoiere 2 saptamani de la comunicarea prezentei hotarari, sub sanctiunea unei amenzi civile de 10.000 lei in sarcina paratei.
Potrivit art. 14 alin. 3 din Lege, in caz de refuz de executare voluntara a obligatiei de inapoiere a minorei in termenul stabilit, va autoriza pe reclamant sa preia minora personal sau, dupa caz, prin reprezentant. Totodata, va obliga parata sa predea reclamantului pasaportul sau documentele de calatorie eliberate pe numele minorei sau sa-si dea concursul pentru eliberarea unor documente de calatorie.”

Extras din sentinta:

In motivarea cererii se arata ca, intre reclamant si parata s-a incheiat casatoria in data de..., iar actul a fost ulterior transcris la Primaria... Imediat dupa casatoria partilor, acestia au locuit in Italia, la resedinta domnului..., in localitatea..., si acolo au desfasurat intreaga lor viata de familie, inconjurati de dragostea familiei sotului.
La data de... , din casatoria partilor s-a nascut la... , Italia, minora...
De la nasterea minorei reclamanta, cu consimtamantul sotului, a ramas sa se ocupe de minora, dar pe masura ce crestea, prezenta continua in casa a reclamantei devenea tot mai putin necesara, uneori fiind excesiva, deoarece minora era implicata in multe activitati scolaresti care nu necesitau prezenta mamei, astfel incat parata era tot mai plictisita. Intr-un prim moment a inceput sa se dedice activitatilor sportive la sala si frecventa saloane de infrumusetare, dar dupa o perioada nimic nu o mai multumea, incepand sa se planga si de bani. Toti banii familiei proveneau din salariul realizat de domnul... si se gaseau intr-un cont comun, cu posibilitatea pentru fiecare dintre soti de a face operatiuni bancare de retragere numerar si de plati.

Pe fondul nemultumirilor paratei, in familie au fost unele discutii in legatura cu banii si cu desfasurarea de catre aceasta a unor activitati retribuite, deoarece sotul a indemnat-o sa-si gaseasca un loc de munca, macar cu jumatate de norma, ceea ce reclamanta a refuzat
.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.