Purgatoriul justitiei

Data: 03 December 2018, 15:17 | autor: Avocat Sergiu CAPRITA | 0 comentarii | 688 afisari

Chiar daca anul 2017 s-a incheiat intr-o nota destul de pesimista in ceea ce priveste sistemul de justitie din Romania, anul 2018 a venit sa ne surprinda.


A fost anul in care s-au declasificat protocoalele secrete intre P.I.C.C.J. – S.R.I, protocoale care au fost baza juridica a condamnarii unor persoane nevinovate.

A fost anul in care doi procurori de rang inalt au fost revocati de ministrul Justitiei pe motive de incompetenta functionala, management deficitar, precum si pentru nesocotirea unor drepturi fundamentale ale omului. A fost anul in care a trebuit sa intervina Curtea Constitutionala si sa ii “spuna” Presedintelui Romaniei ca este obligat sa emita decretul de revocare a procurorului-sef D.N.A., el neavand vreo competenta in analizarea oportunitatii propunerii de revocare.

A fost anul cand cea mai Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat sa aplice legea edictata de Parlamentul Romaniei, intervenind Curtea Constitutionala si stabilind, pe de o parte, existenta unui conflict de natura constitutionala intre cele doua puteri, iar, pe de alta parte, obligativitatea tragerii la sorti a membrilor completelor de 5 judecatori, fara a exista membri de drept.

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.