PROPRIETATE INTELECTUALA - “Sunt incidente dispozitiile Legii nr.8/1996 a drepturilor de autor”

Data: 28 August 2019, 11:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 356 afisari

Prin Sentinta din 26 februarie 2019, Tribunalul Bucuresti a admis actiunea reclamantei.

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti – Sectia a III – a Civila, Asociatia pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor, organism de gestiune colectiva a drepturilor de autor in domeniul muzical, in temeiul art. 192 din Noul Cod de Procedura Civila a chemat in judecata pe parata... prin care a solicitat obligarea paratei:
In principal:

-la plata sumei de... inclusiv TVA, reprezentand triplul remuneratiilor ce ar fi fost legal datorate, cu titlu de drepturi patrimoniale de autor pentru radiodifuzarea operelor muzicale de catre parata pe postul ..., in perioada trimestrul I ...- trimestrul IV ...;

-In subsidiar: la plata remuneratiei in cuantum de ... lei, inclusiv TVA, datorate cu titlu de drepturi patrimoniale de autor pentru radiodifuzarea operelor muzicale de catre parata pe postul ....., in perioada trimestrul I ....- trimestrul...;

-la plata sumei de .... lei, reprezentand penalitati de ...%/zi de intarziere, aferente remuneratiilor neachitate, in perioada trimestrul .... - trimestrul .........., calculate pana la...;

-la plata penalitatilor de intarziere de ...%/zi de intarziere incepand cu data de ...... si pana la plata efectiva a sumei de .... lei, reprezentand remuneratii restante.

In motivare s-a aratat ca... este organism de gestiune colectiva a drepturilor patrimoniale de autor de opere muzicale, asa cum rezulta si din Decizia ORDA nr...... publicata in M. Of. al Romaniei Partea I nr.58/1997.

Parata .... radiodifuzeaza opere muzicale pe postul ..., fara sa fi incheiat cu... autorizatia licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale pentru emisiuni de radio. Parata nu si-a indeplinit obligatiile fata de... privind plata remuneratiei si a penalitatilor pentru perioada trimestrul I- trimestrul IV, si respectiv cea de comunicare a rapoartelor privind operele muzicale radiodifuzate pentru aceeasi perioada.

Pentru radiodifuzarea operelor muzicale pe postul..., este indreptatita sa colecteze remuneratiile reprezentand drepturile patrimoniale de autor de opere muzicale.

Minuta Tribunalului Bucuresti:

“Admite actiunea reclamantei. Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de... lei, reprezentand remuneratie datorata pentru radiodifuzarea operelor muzicale in perioada trim. I - trim. IV, precum si la plata penalitatilor de intarziere in suma de ... lei, calculate pana la data de ... si .... lei, calculate pentru perioada ..... .
Obliga parata la plata penalitatilor de intarziere de ....%/zi de intarziere incepand cu data de... si pana la achitarea efectiva a remuneratiilor.
Obliga parata sa comunice pentru perioada mentionata prin actiune, cate un raport cuprinzand lista operelor muzicale utilizate zilnic, cu mentionarea pentru fiecare opera muzicala in parte a denumirii operei, autorului, durata operei, data difuzarii.
Respinge ultimul capat de cerere.
Obliga parata la plata cheltuielilor de judecata, taxa judiciara de timbru onorariu de expert si onorariu de avocat.
Cu apel in 30 zile de la comunicare”.

Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.