ccf

Proiectul Adinei Florea pentru DNA

Data: 06 September 2018, 14:58 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1457 afisari

Ministerul Justitiei a publicat joi, 6 septembrie 2018, proiectul de management al procuroarei Adina Florea (foto), de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, pentru Directia Nationala Anticoruptie.


Amintim ca ministrul Tudorel Toader a anuntat in aceeasi zi ca Adina Florea este propunerea lui pentru postul de procuror-sef al DNA.

Principalele nereguli identificate de catre Adina Florea la nivelul DNA se refera la:

- plasarea activitatii DNA in afara legii prin activitati de investigare care au depasit limitele de competenta prevazute de Constitutie si de legile organice

- “diminuarea increderii publice in DNA prin activitati explicite de incalcare a principiilor care guverneaza exercitarea functiei de procuror-sef”

- “respect institutional intentionat diminuat fata de alte institutii si / sau autoritati pubice. Cooperare loiala deficitara. Obligatia de rezerva eludata”

- “pasivitatea in fata unor semnale publice repetate de incalcare a legii de catre unii procurori din cadrul DNA; absenta preocuparii de a verifica activitatea profesionala si conduita anumitor procurori 'vedeta' si chiar promovarea acestora ca fiind exemple de conduita si probitate profesionala”

- “numarul in crestere al solutiilor de achitare definitiva dispuse de instantele de judecata, important barometru al ineficacitatii DNA”.

La aceste probleme, Adina Florea propune urmatoarele solutii:

- derularea activitatii DNA conform competentei manageriale si cu respectarea Constitutiei, a legilor in vigoare si a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor

- recunoasterea si respectarea locului si rolului pe care procurorul il au in cadrul sistemului judiciar

- respect reciproc si cooperare loiala intre institutii

- delimitarea de orice derapaj si folosirea parghiilor legale impotriva conduitelor de natura sa plaseze activitatea procurorilor DNA in sfera abuzurilor

- derularea urmaririi penale cu profesionalism, impartialitate, buna-credinta, cu respectarea drepturilor si libertatilor; administrarea unui material probator riguros documentat, bazat pe o interpretare obiectiva a faptelor si prin coroborarea tuturor mijloacelor de proba administrate in cauza: atat in favoarea, cat si in defavoarea celor anchetati.

Lista integrala a principalelor disfunctii si vulnerabilitati identificate in activitatea Directiei Nationale Anticoruptiem, insotite de solutii pentru remedierea acestora:


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.