PROFESIA DE CONSILIER – Inalta Curte, dezlegare de drept: Dispozitiile privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier in proprietate industriala trebuie interpretate in sensul ca este permis formelor de exercitare a profesiei de consilier in proprietate industriala sa reprezinte in fata instantelor judecatoresti, in litigiile de proprietate industriala, alte persoane juridice avand calitatea de parte?

Data: 06 November 2018, 11:24 | autor: L.J. | 0 comentarii | 235 afisari

Prin Decizia 2/2017 in dosarul 3358/1/2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a IV-a civila, care a dispus, prin incheierea din data de 6 septembrie 2016, in Dosarul nr. 25.502/3/2014, sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in baza art. 519 din Codul de procedura civila, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile cu privire la urmatoarea chestiune de drept:

"Dispozitiile art. 28 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 66/2000 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier in proprietate industriala, republicata, trebuie interpretate in sensul ca - prin derogare de la art. 84 alin. (1) din Codul de procedura civila - este permis formelor de exercitare a profesiei de consilier in proprietate industriala, reglementate de art. 20 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 66/2000, republicata, sa reprezinte in fata instantelor judecatoresti, in litigiile de proprietate industriala, alte persoane juridice avand calitatea de parte?

Or, dimpotriva, dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 66/2000, republicata, trebuie interpretate coroborat cu art. 84 alin. (1) din Codul de procedura civila, rezultand ca un consilier in proprietate industriala nu poate reprezenta in instanta o persoana juridica decat daca are calitatea de avocat angajat direct de aceasta ori de consilier juridic propriu al respectivei persoane juridice, parte in proces?"

Judecatori:

Lavinia Curelea - presedintele delegat al Sectiei I civile - presedintele completului
Nicoleta Tandareanu - judecator la Sectia I civila
Carmen Georgeta Negrila - judecator la Sectia I civila
Alina Sorinela Macavei - judecator la Sectia I civila
Doina Popescu - judecator la Sectia I civila
Elena Carmen Popoiag - judecator la Sectia I civila
Mihaela Paraschiv - judecator la Sectia I civila
Andreia Liana Constanda - judecator la Sectia I civila
Nina Ecaterina Grigoras - judecator la Sectia I civila

Minuta Deciziei 2/2017 in dosarul 3358/1/2016:

“In numele legii

Decide:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.