Procurorul sef DNA, Laura Kovesi, a partcipat la conferinta „Bune practici in lupta eficienta impotriva coruptiei in Uniunea Europeana”, organizata la Budapesta

Data: 15 May 2017, 16:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 522 afisari

 

 

Directia Nationala Anticoruptie a transmis vineri, 5 mai, un comunicat in care a informat ca Laura Codruta Kovesi (foto stanga), procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a participat la conferinta intitulata „Bune practici in lupta eficienta impotriva coruptiei in Uniunea Europeana”, organizata la Budapesta de catre Transparency International Ungaria. La conferinta a participat si directorul general al Oficiului European de Lupta Anti Frauda (O.L.A.F.) Giovanni Kessler (foto dreapta).


 

Iata comunicatul DNA:

 

Doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a participat vineri 05 mai 2017 la conferinta intitulata „Bune practici in lupta eficienta impotriva coruptiei in Uniunea Europeana”, organizata la Budapesta de catre Transparency International Ungaria.

 

La conferinta a participat si directorul general al Oficiului European de Lupta Anti Frauda (O.L.A.F.), domnul Giovanni Kessler, alaturi de experti in domeniul judiciar, reprezentanti ai societatii civile si ai mass-media.

 

Scopul conferintei a fost prezentarea provocarilor si a bunelor practici in lupta impotriva coruptiei atat la nivel european cat si la nivelul statelor membre.

 

Unul dintre subiectele conferintei a fost Directia Nationala Anticoruptie, care si-a demonstrat eficienta in lupta impotriva coruptiei.

 

In expunerea sa, doamna Laura Codruta Kovesi a prezentat activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, structura, modul de functionare si rezultatele obtinute, constand in trimiterea in judecata si condamnarea unui mare numar de persoane cu functii publice importante in stat. Acest lucru a destramat mitul impunitatii unei categorii de persoane.

 

”Aceste rezultate convingatoare au fost determinate de stabilitatea institutionala si de o legislatie adecvata care a asigurat procurorilor independenta necesara”, a spus doamna Laura Codruta Kovesi adaugand ca acestea sunt premizele unei activitati eficiente in combaterea coruptiei.

 

Doamna Laura Codruta Kovesi a subliniat de asemenea, cat de importanta a fost impiedicarea persoanelor care s-au simtit amenintate de investigatiile Directiei Nationale Anticoruptie sa influenteze in mod discretionar sistemul judiciar. De asemenea, a atras atentia asupra incercarilor repetate de a limita eficienta Directiei Nationale Anticoruptie prin modificarea legislatiei anticoruptie, prin restrangerea instrumentelor de investigatie sau prin neridicarea imunitatii de care beneficiaza politicienii.

 

Doamna Laura Codruta Kovesi a spus ca aceste incercari au fost anulate datorita reactiilor publicului larg si a societatii civile.

 

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.