Procurorul militar care a cerut condamnare pe protocol a devenit sef

Data: 22 iulie 2020, 19:19 | autor: L.J. | 0 comentarii | 874 afisari

A devenit sef procurorul militar care a cerut o condamnare in baza Protocolului PICCJ-SRI din 2009.


Este vorba despre Gheorghe Caloian, de la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel. In noiembrie 2018, acesta a cerut la Inalta Curte de Casatie si Justitie stramutarea de la Curtea Militara de Apel a dosarului in care era judecat jandarmul Marin Groza Cantemir, dosar format dupa contestatia in anulare formulata de Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj fata de achitarea definitiva pronuntata in iulie 2018 de catre judecatorii CMA Constantin Udrea si Radu Stancu. Udrea si Stancu il achitasera pe plutonierul-major, completul stabilind nelegalitatea Protocolului SRI-PICCJ din 2009, pe baza caruia jandarmul fusese interceptat. Intre timp, CMA a respins contestatia in anulare in decembrie 2018.

In cererea de stramutare depusa la ICCJ, procurorul Gheorghe Caloian ii acuza de „impartialitate” pe magistratii care judecau in acel moment contestatia in anulare (Victor Chitu si Cezarian Buga).

Marti, 21 iulie 2020, Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii l-a delegat pe Caloian in functia de sef al Sectiei judiciare de la PMCMA.

Minuta CSM:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat delegarea in functia de procuror militar sef Sectie judiciara la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel a domnului colonel magistrat CALOIAN GHEORGHE, procuror militar la aceasta unitate de parchet, incepand cu data de 08.08.2020, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.