Procurorul General Augustin Lazar a sesizat Inspectia Judiciara in cazul magistratului Mircea Negulescu

Data: 15 February 2017, 13:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1007 afisari

 

Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ a transmis, intr-un comunicat, ca Procurorul General al Parchetului de pe langa ICCJ, Augustin Lazar, a sesizat miercuri, 15.02.2017, Inspectia Judiciara, in vederea extinderii verificarilor referitoare la procurorul Mircea Negulescu. Anterior, magistratul si-a inaintat cererea de incetare a activitatii in cadrul DNA Ploiesti dupa ce presa a difuzat inregistrari audio in care acesta ii dezvaluia sotiei unui inculpat amanunte din dosare penale.


Va prezentam, in continuare, textul integral al comunicatului:

„Avand in vederile inregistrarile audio difuzate pe postul Romania TV in cursul zilei de ieri, 14 februarie 2017, in care este redata o discutie intre doua persoane, una dintre acestea fiind prezentata drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru corecta informare a opiniei publice, este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Procurorul General al Parchetului de pe langa ICCJ, domnul Augustin Lazar, a sesizat astazi, 15.02.2017, Inspectia Judiciara, in temeiul dispozitiilor art. 45 al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. a si j din Legea nr. 303/2004, precum si a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare privind statutul judecatorilor si procurorilor, in vederea extinderii verificarilor referitoare la domnul procuror Mircea Negulescu (care si-a inaintat cererea de incetare a detasarii la unitatea de parchet mai sus mentionata).

Din contextul discutiilor purtate intre cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul ca persoana despre care se afirma ca avea in lucru o cauza facandu-se trimitere la doamna procuror Luminita Cristea, despre care in mod gresit s-a spus ca lucreaza in cadrul Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in realitate activeaza in raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Totodata, in ceea ce priveste inregistrarea audio difuzata s-a facut referire la seful doamnei procuror Luminita Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, si nu la procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar."

Comunicatul Parchetului General a fost transmis imediat dupa ce DNA a anuntat ca a primit cererea de incetare a activitatii magistratului in cadrul DNA-Serviciul Teritorial Ploiesti, pe care a inaintat-o catre CSM.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.