Procurorul general Augustin Lazar a luat act de concluziile CSM in contextul analizei cererii Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009

Data: 07 August 2017, 21:54 | autor: L.J. | 0 comentarii | 324 afisari

 

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat publicitatii luni, 7 august 2017, un comunicat de presa referitor la concluziile Consiliului Superior al Magistraturii in ceea ce priveste sesizarea facuta de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in contextul analizei cererii Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009.


Iata comunicatul PICCJ:

Conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de concluzia Consiliului Superior al Magistraturii privind lipsa cerintelor legale pentru declansarea unui conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea legiuitoare si autoritatea judecatoreasca in ceea ce priveste sesizarea facuta de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in contextul analizei cererii Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009.

Totodata, conducerea Ministerului Public a luat act de faptul ca, in calitate de garant al independentei justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii nu a pus in discutie excluderea aplicarii dispozitiilor procesual penale invocate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind circuitul dosarelor penale si cadrul legal in care se realizeaza controlul judiciar asupra solutiilor procurorului. Dispozitiile invocate sunt restrictiv prevazute de Codul de procedura penala (art. 2. - Procesul penal se desfasoara potrivit dispozitiilor prevazute de lege), procurorii desfasurandu-si activitatea potrivit principiului legalitatii (art. 132 alin 1 din Constitutia Romaniei).

In context, reamintim ca solicitarea Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 - aflata in faza de analiza si de clarificare a unor probleme de drept - are in vedere o cauza in care s-a pronuntat o solutie de clasare ce vizeaza infractiuni pentru care nu s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.