Procurorul General al Romaniei s-a intalnit cu Ambasadorul Sloveniei

Data: 08 February 2017, 17:51 | autor: L.J. | 0 comentarii | 668 afisari

Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie informeaza ca Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar s-a intalnit in data de 6 februarie 2017 cu ambasadorul Republicii Slovenia in Romania Mihael Zupancic. In cadrul discutiilor, Augustin Lazar a subliniat importanta pe care conducerea PICCJ o acorda luptei anticoruptie, precum si luptei impotriva criminalitatii organizate si a terorismului, realizate in principal de catre cele doua directii specializate, DNA si DIICOT, dar si activitatii celorlalte structuri din cadrul Ministerului Public.


Comunicatul PICCJ:

"Domnul Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a avut in cursul zilei de ieri, 6 februarie 2017, la sediul institutiei, o intrevedere cu domnul Mihael Zupancic, ambasadorul Republicii Slovenia in Romania, vizand potentialul eficientizarii cooperarii inter-institutionale.

In contextul discutiilor referitoare la justitia din Romania, domnul Augustin Lazar a subliniat importanta pe care conducerea PICCJ o acorda luptei anticoruptie, precum si luptei impotriva criminalitatii organizate si a terorismului, realizate in principal de catre cele doua directii specializate, DNA si DIICOT, dar si activitatii celorlalte structuri din cadrul Ministerului Public.

In cadrul intalnirii s-au facut referiri la problematica actuala a migratiei ilegale, precum si la alte forme de criminalitate transfrontaliera, care pot afecta ambele state.

Cei doi oficiali au reafirmat intentia de abordare proactiva si consolidare a cooperarii dintre autoritatile judiciare din Republica Slovenia si Romania, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie confirmand disponibilitatea procurorilor romani pentru dialog si implicare in acest parteneriat. In acelasi context, oficialul sloven a remarcat contributia semnificativa a autoritatilor judiciare romane in activitatile implicand colaborarea transnationala Romania - Republica Slovenia.

Totodata, in cadrul intrevederii, o atentie deosebita a fost acordata discutarii aspectelor vizand legislatia din domeniul penal si procesual penal din cele doua tari."

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.