Procurorii din CSM vor sa adauge la lege

Data: 06 February 2019, 19:13 | autor: L.J. | 1 comentarii | 691 afisari

Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii – condusa de vicepresedintele CSM Nicolae Solomon (foto) – urmareste sa adauge la lege, prin crearea unui regulament care sa modifice conditiile de delegare in functia de Procuror General.


Acuzatia a fost formulata de presedinta Asociatiei Procurorilor din Romania, Elena Iordache, intr-o adresa catre Nicolae-Andrei Solomon. Iordache remarca in primul rand simplificarea extrema a procedurii privind delegarea in functia de Procuror General, fara vreo conditie pe care trebuie s-o indeplineasca persoana propusa pentru aceasta delegare.

De asemenea, sefa APR argumenteaza ca propunerea procurorilor CSM contravine Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, precum si Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Din informatiile Juri.ro, propunerea de regulament ar avea ca scop delegarea lui Augustin Lazar in functia de Procuror General dupa luna aprilie 2019, cand ii expira mandatul.

Textul integral semnat de Elena Iordache (vezi facsimil):


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Rupa Vili date 7 February 2019 00:06 0

În 1998 m-au arestat nevinovat ,polițiștii m-au bătut de mi-au spart dinții din gură ,m-au legat în lanțuri la mâini și la picioare și o bară de fier legată de lanțuri timp de 81 de zile ,colegi de celulă mă ștergeau cu hârtie la fund , m-au dus de șapte ori în lanțuri la picioare și cătușe la mâini în fața judecătoarei Rodica Ghilea la Tribunal Deva , am fost ținut într-o cameră de izolare două luni cu șoareci prin saltea și șobolani care săreau din ****** cât mâna până la cot de mari .După 20 de ani am demonstrat nevinovăția și voi vă mirați de cazuri din anii 1950 , nu s-a schimbat nimic ,tortura fizică este tot aceeași . Trebuie să recunoști că ești om educat în spiritul dreptății atunci când ști că cel nevinovat arestat și torturat fizic a primit o recompensă morală pentru a fi reabilitat . Compensarea persoanei care se dovedește victima a torturii fizice și psihice ,în forma continuata prin abuz de putere săvârșit asupra sa , trebuie sa reprezinte despăgubiri financiare (pentru prejudicii materiale și morale) sub forma unei rente lunare pe parcursul vieții.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.